Posibile consecinte in urma unei slabiri rapide

Vineri, Aprilie 5, 2013

imagineInternetul este plin de metode care promit sa ne scape de multe kilograme intr-un interval scurt de timp.. insa acest lucru nu este tolerat de corpul nostru. Pentru a slabi sanatos trebuie sa dam jos aproximativ 600 de grame pe saptamana, iar asta inseamna un maxim de 3 kilograme pe luna.

Multi oameni au pus slabirea inaintea sanatatii si au avut de suferit toata viata. Pe internet putem gasi marturiile unora dintre ei care vor ca noi sa nu le repetam greseala. Printre consecintele cele mai frecvente ale unei slabiri rapide intalnim:

  • Aparitia de pietre la fiere, fenomen rezultat in urma cresterii nivelului de colesterol
  • Riscul de deshidratare. Atunci cand corpul slabeste rapid, se elimina de fapt foarte multa apa din organism. In plus exista tot felul de marturii ale oamenilor care au slabit rapid.. iar odata ce au intrerupt dieta au reusit sa puna la loc kilogramele aproape imediat. Fiti atenti la dietele dure: atunci cand migrati brusc catre un regim alimentar mai slab decat cel dinainte, corpul simte ca nu mai primeste mancare la fel de multa si va incepe “sa faca rezerve” depunand mai mult decat in mod normal.
  • Ameteli (eventual lesinuri). Atunci cand corpul nu isi mai asigura necesarul de hrana ca inainte, apar ameteli iar pentru ca aceste se va simti slabit poti lesina.

In concluzie, dietele de slabire rapida nu sunt bune pentru organism in general, dar exista cateva care trec testul si pot fi incercate in conditii de siguranta (Mai multe detalii aici). Ei bine … exista anumite persoane care au nevoie sa slabeasca intr-un timp scurt din diferite motive (unii vor sa arate bine pentru un anumit eveniment, altii pentru ca nu vor sa isi reinoiasca garderoba … dar cei mai nefericiti sunt cei care trebuie sa slabeasca daca vor sa mai traiasca); in astfel de cazuri se poate apela la ajutorul unui medic care iti va spune exact ce este bine si ce nu.

Asteptam comentarii.

Raspunde

Nota: Puteti utiliza XHTML in comentarii. Adresa de email NU va fi publicata.


Medicina