Indicele de masa corporala, interpretari

Duminica, Februarie 1, 2009

In general, Indicele de Masa Corporala ( IMC ) reprezinta o masuratoare destul de precisa a grasimii din corp. De tinut cont insa, ca in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati, aceasta valoare nu mai are o relevanta deosebita. Acelasi lucru este valabil si in cazul atletilor si culturistilor.
In cazul in care suferiti de o boala cronica, recomandam sa discutati programul dumneavoastra de slabit cu un medic.

Dupa calcularea indicelui de masa corporala vizualizati mai jos detaliile :

Valoare IMC de 30 sau peste

Va place sa traiti viata din plin si va bucurati de ea, insa riscul sa aveti probleme de sanatate este semnificativ marit.  Bolile obezitatii apar mai des la un astfel de indice. Este recomandata adoptarea unei strategii de diminuare a greutatii, de sporire a activitatii fizice, printr-un program zilnic de miscare si terapie comportamentala, pentru reducerea acestor riscuri.

Valoare IMC intre 27 si 29,9

Sunteti peste medie in ceea ce priveste greutatea. Prezentati un risc de imbolnavire moderat spre ridicat. Puteti fi afectat de boli de inima, hipertensiune si un colesterol marit al sangelui (vorbim aici despre colesterol de tip LDL ).  Aceste afectiuni, netratate, pot provoca infarctul. Este de dorit sa va modificati dieta si sa va stabiliti un program de exercitii fizice.

Valoare IMC intre 25 si 26,9

Riscul imbolnavirii de boli cardio-vasculare este scazut spre moderat. Pentru persoanele care au o statura impozanta, “oase grele”, o masa musculara mare, acest indice poate chiar fi considerat normal. In acest caz, nu este neaparat necesara adoptarea unui program de slabire insa atentie ca intrati la categoria supraponderali.

Valoare IMC intre 18,5 si 24,9

Va aflati la o greutate optima si va simtiti perfect. Stilul dumneavoastra de viata echilibrat si metabolismul activ se reflecta in acest interval perfect al indicelui de masa corporala. Nu aveti decat sa invatati si alte persoane cum sa ajunga la starea dumneavoastra fizica.

Valoare IMC 18,5 sau sub

Nici aceasta extrema nu va scuteste de mari riscuri in ceea ce priveste starea dumneavoastra de sanatate.

Mai presus de toate insa, NU va stresati inutil. Anxietatea provocata de propria imagine a unui corp pe care-l considerati imperfect este nesanatoasa.  O atitudine mentala echilibrata este la fel de importanta ca si exercitiul fizic.

Durnin si Passmore arata ca pentru un adult de 80 de kilograme, o ora de mers cu o viteza de 5 km/h,  provoaca o pierdere de 350 de calorii, adica 45 de grame din greutatea corporala. Cu un astfel de regim cotidian subiectul ar pierde 320 de grame intr-o saptamana in conditiile nu-si schimba aportul caloric.

Iata si alte informatii despre numarul de calorii consumate :

20 minute de innot 120 calorii
20 minute mers pe bicicleta 100 calorii
20 minute aerobic 130 calorii
1 comentariu adauga unul →
  1. 2014 Ianuarie 9
    TETCU NICOLAE permalink

    Apreciez mult activitatea dumneavoastra.Multumesc mult.

Raspunde

Nota: Puteti utiliza XHTML in comentarii. Adresa de email NU va fi publicata.


Medicina