Retete de slabit 2 – alimente permise

Luni, Februarie 16, 2009

Urmatoarele alimente sunt considerate benefice si sunt recomandate in cadrul unei diete de slabit, dar si pentru mentinerea greutatii.

  • proteine : carne slaba ( pui, gaina fara pielita, vita ), peste slab ( stiuca, stavrid, cod, ton in suc propriu, pastrav, merluciu ), iaurturi degresate, lapte degresat, branza slaba nesarata, cas de vaca, urda, oua tari, ciuperci, radacinoase crude, cartofi doar in cantitate mica.
  • legume si zarzavaturi : vinete, varza, castraveti, ardei, dovlecei, andive, conopida, brocolli, ridichi, spanac, urzici, stevie, salata verde, marar, patrunjel, morcovi, ceapa, pastarnac, telina
  • fructe : pepene verde, grape-fruit, lamai, piersici, gutui, caise, cirese, visine, portocale, capsuni, zmeura, dude, mure, kiwi, ananas, mango
  • unele grasimi : uleiuri vegetale ( uleiul de masline extra-virgin presat la rece ), margarina light
  • lichide : sucuri neindulcite, sucuri de legume proaspete, ape minerale cu continut scazut de sodiu.

O mare parte din boli sunt provocate de o alimentatie dezechilibrata. Evitati sa mancati pe fuga, evitati fast-food, foiletaje. Nu faceti un obicei de a sari peste micul dejun sau pranz si sa mancati apoi seara cu deosebita pofta. Aveti grija de corpul dumneavoastra si el va va rasplati prin sanatate si sanatatea va va aduce bunastare.

Articole similare :

1 comentariu adauga unul →

Legaturi catre articol

  1. Retete de slabit 3- alimente interzise

Raspunde

Nota: Puteti utiliza XHTML in comentarii. Adresa de email NU va fi publicata.


Medicina