Aikido

Exercitii de incalzire a corpului in Aikido

Vineri, August 28, 2009

Fiecare antrenament incepe cu o incalzire a corpului, un fel de pregatire a lui pentru activitatea intensa ce va urma. O’sensei spunea ca incalzirea ar trebui facuta cu un ritm mult mai incet decat restul antrenamentului. In timpul incalzirii ne asiguram ca fiecare muschi si tendon este intins si lucrat cu delicatete astfel protejandu-ne pentru mai tarziu.

O componenta importanta in timpul incalzirii, dar si in restul antrenamentului este respiratia. Inspiratia si expiratia sunt bine coordonate, intinderile se fac pe expiratie. In cele ce urmeaza puteti citi una dintre modalitatile de a se pregati pentru antrenament. Este foarte important ca aceste miscari sa fie facute usor: [citeste mai mult]

Exercitii pentru sanatate

Vineri, August 28, 2009

Voi prezenta in acest articol o serie de exercitii care pot fi facute foarte rapid, dimineata. Fitness-ul de 5 minute  care ajuta foarte mult si da o tonifiere generala. Le-am gasit acum cativa ani cautand pe internet si de atunci le tot practic dimineata, in loc de cafea.

Puteti sa faceti acest ’streching’ dupa exercitiile de incalzire in Aikido sau chiar si fara. Va recomand sa nu va fortati corpul peste limita lui si sa mergeti de fiecare data putin mai departe cu intinderea, preferabil pe expiratie. In timpul efectuarii exercitiilor, este foarte importanta relaxarea corpului si respiratia ar fi bine sa fie calma si completa. [citeste mai mult]

Aikido – dictionar de termeni

Sambata, Iunie 20, 2009

Puteti gasi mai jos termenii cei mai utilizati intr-un club de Aikido. Cu timpul acesti termeni vor deveni familiari oricarui practicant.
[citeste mai mult]


Medicina